Ziua Pompierilor, marcată la sediul ISU Barbu Știrbei Călărași

Aniversarea, la 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din Romania, ne readuce în memorie sacrificiul ostaşilor pompieri, care, în anul 1848, au scris cu propriul sânge o pagină de istorie, de devotament şi de iubire de ţară dusă până la jertfa supremă, în inegala confruntare din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbuşe Revoluţia Română. Pompierii au scris, prin faptele lor de eroism, curaj şi sacrificiu, pagini memorabile în cartea tradiţiilor, ca salvatori ai semenilor, în lupta împotriva dezastrelor, dar desigur, şi ca apărători ai patriei, în momentele cruciale ale făuririi şi dezvoltării României moderne. Cu aceasta ocazie, la sediul Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă « Barbu Ştirbei » Călăraşi s-au desfăşurat mai multe acţiuni menite să acorde importanţa şi atenţia cuvenite acestei zile de sărbătoare a ostaşilor de foc. Astazi, începând cu ora 10.00, la reşedinţa inspectoratului, din strada București, nr. 344, s-au desfasurat mai multe activităţi în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor mass media. Au fost avansaţi în grad pompierii militari care s-au evidenţiat în activitate, obţinând rezultate deosebite.

Printre autoritățile locale prezente s-a numărat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, care a adresat următorul mesaj:Astăzi, 13 septembrie, este despre dumneavoastră. Sunteți eroii noștri, acolo unde este un foc, dvs sunteți pavăza noastră. Acolo unde apele ne-au pus probleme, dvs ați venit și ați pus un dig, acolo unde a fost o viitură, dvs ați fost primii care ați sărit să ne apărați bunurile, viețile și tot ce ne aparținea. Ce poate fi mai frumos?! Voi sunteți eroii zilelor noastre, așa cum ați demonstrat, de colegii dvs, în Grecia. Cuvintele sunt de prisos, drept urmare, eu vă mulțumesc în numele cetățenilor din Călărași. Vă mulțumesc în numele meu și vă urez să aveți sănătate, prosperitate și tot ce vă doriți împreună cu familiile dvs. La mulți ani!

De asemenea a fost prezent și prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, care i-a felicitat pe pompieri pentru întreaga activitate:” Ziua Pompierilor din România este momentul anual în care ne arătăm în mod oficial recunoștința față de pompierii români, care prin efortul și munca lor zilnică, în mai bine de 150 de ani, au demonstrat că sunt capabili de sacrificiu și eroism. Dacă ne gândim aici la evenimentul din Dealul Spirii în 1848, chiar în ziua de 13 septembrie. Am remarcat modul responsabil cu care ați continuat să vă îndepliniți sarcinile de serviciu în lupta împotriva calamităților dezastrelor naturale sau din cauza umană pe plan intern. Ați fost și veți rămâne o instituție de suport fundamentală, garantul stării de normalitate în cadrul comunităților, precum și al drepturilor la viață, la proprietate privată și la sănătate. Vă doresc multă sănătate, succes în activitate și vă asigur de întreaga mea prețuire. La mulți ani!

Inspectorul șef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă « Barbu Ştirbei » Călăraşi, colonel Adrian Păduraru, a declarat:”Sunt 173 de ani de când se sărbătorește Ziua Pompierilor de la bătălia din Dealul Spirii și la noi, la pompierii călărășeni încercăm să sărbătorim și să facem niște manifestări, chiar dacă suntem în plină pandemie ne-a permis anul acesta, față de anul trecut, să facem această adunare. Suntem într-o situație bunicică, să sperăm că o să avem, totuși, parte de liniște și de viața pe care am avut-o înainte.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?