Ziua Mondială a Apei va fi marcată și la Călărași

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind Ziua Mondială a Apei. Această zi se sărbătorește încă din anul 1993. UN-Water (Grupul ONU pentru Apă) a stabilit pentru anul 2019 tema evenimentului ca fiind: „Apă pentru toți”. ECOAQUA Călărași împreună cu ADI ECOAQUA Călărași au hotărât să celebreze această zi printr-o serie de acțiuni în parteneriat cu diverse instituții din județ și cu diverși furnizori de produse/materiale/servicii din domeniul apei-apei uzate. Acțiunile se vor desfășura la sediul Consiliului Județean Călărași, Primăriei Municipiului Călărași, Centrului Cultural Județean Barbu Știrbei, Muzeului Municipal Călărași și Bibliotecii Județene Călărași. În cadrul evenimentului sunt programate o conferință, diverse ateliere, concursuri și expoziții tematice și o expoziție de produse, echipamente și soluții tehnologice pentru domeniul apă-apă uzată. Conferinta va cuprinde:

– Luări de cuvânt pe tema apei ale unor personalități din mediul social și mediul academic (profesori universitari din cadrul Universității Tehnice de Construcții București și Universității Politehnice București);

– Expuneri ale furnizorilor de tehnologii din domeniul apă potabilă/canalizare – epurare.

La Muzeul Municipal Călărași se vor desfășura o serie de ateliere ce vor fi premiate la finalul evenimentului:

– Atelier de pictură coordonat de doamna profesor Daniela Mariniță;

– Atelier de modelaj coordonat de domnul Florin Rădulescu.

Având în vedere faptul că anul 2019 este un an special pentru ECOAQUA, fiind anul în care împlinește 15 ani de activitate, se vor organiza mese rotunde și concursuri special dedicate pensionarilor ECOAQUA precum și copiilor și nepoților salariaților ECOAQUA. Furnizorii de echipamente și tehnologii din domeniul apei potabile, canalizării și epurării vor expune produse și soluții tehnologice de interes.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.