Unităţile de alimentaţie publică din judeţul Călăraşi, verificate de inspectorii ANPC

foto: infocs.ro

În trimestrul III  din 2014, inspectorii ANPC desfăşoară acţiuni cu caracter permanent pentru verificarea respectării prevederilor legale în unităţile de alimentaţie publică, atât din mediul urban cat si din mediul rural. Luna trecută au avut loc controale, în toate judeţele ţării şi Capitală. Astfel, au fost controlaţi 1.297 de operatori economici, la 78% dintre aceştia fiind constatate deficiente. Din cele 97.600 de kilograme de produse alimentare verificate, inspectorii au găsit peste 5.000 de kilograme care nu se încadrau în prevederile legale. În judeţul Călăraşi s-au identificat în bucătărie produse din carne (salam Sibiu, mici, caşcaval) în afara datei durabilităţii minimale; s-au identificat 5 pungi de griş expirate de 2 săptămâni, neînscrierea în listele de meniu a unui mesaj, sau existenţa în locaţie a unui afiş prin care consumatorii care suferă de anumite alergii sa fie sfătuiţi să consulte personalul cu privire la felurile de mâncare/băuturile ce conţin componente alergene. Pentru toate neregulile constatate, inspectorii ANPC au dispus: oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a 672 kg alimente, în valoare de 28.649 lei, produse improprii consumului uman;  oprirea temporara de la comercializare a 2.247 kg alimente, în valoare de  46.103 lei  până la remedierea neconformităţilor constatate;  aplicarea a peste 1.100 de sancţiuni contravenţionale dintre care 476 avertismente şi 713 amenzi contravenţionale în valoare de 1.475.150 lei pentru încălcarea reglementarilor privind protecţia consumatorilor.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.