Tinerii din sistemul de protecție al D.G.A.S.P.C. Călărași au participat la ,,Bursa Generală a Locurilor de Muncă”

Vineri, 12 aprilie 2019, Serviciul de Dezvoltare a Deprinderilor de Viață Independentă (S.D.D.V.I.), din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași, a participat cu un număr de 11 tineri, care au o măsură de protecție specială, la ,,Bursa Generală a Locurilor de Muncă”. Deoarece o parte dintre tineri se apropie de finalizarea studiilor, este important ca aceștia să fie informați, să cunoască posibilitățile de inserție profesională sau de protecție socială, precum și modul cum se realizează aceste lucruri.

În scopul formării acestora de a lua decizii și de a-și rezolva problemele legate de găsirea unui loc de muncă, tinerii au fost însoțiți de către educatori și asistentul social, pentru dezvoltarea unor abilități și cunoștințe, care le vor permite ca, atunci când se vor afla în contexte similare, să știe cum să acționeze singuri.

Acțiunea a mai vizat și informarea tinerilor asupra locurilor de muncă disponibile pe piața muncii, interacțiunea cu agenții economici, posibilitatea de a completa anumite formulare specifice (chestionar solicitant), contactul cu angajați ai A.J.O.F.M. Călărași.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.