Sfaturi practice pentru un concediu linistit alaturi de cel mic

Vara este de departe cel mai indragit anotimp si asta pentru ca in general predomina vreme frumoasa, incep concediile si vacantele scolare. Doar ideea ca vom putea merge la mare ne bucura pe deplin, insa atunci cand avem un copil mic, aceste idei sunt considerate tot mai putin realizabile. In acest sens exista 2 feluri de parinti: cei car considera ca inca piticul este prea mic pentru o deplasare lunga, parintii care bat tara in lung si in lat alaturi de bebelusii lor. Acest articol este pentu prima categorie de parinti, cei care nu si-au facut inca curajul de a iesi in lume alaturi de cel mic.

Plecam de la premisa ca odata cu aparitia celor mici, linistea va avea alt inteles decat cel cu care eram obisnuiti. Chiar daca aveti un copil cuminte si care nu face mofturi la nimic, exista posibilitatea ca acesta sa nu se adapteze la lucrurile noi cu care va intra in contact. In acest sens venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei simple si practice pentru a avea un concediu linistit alaturi de copilul dumneavoastra.

Bagajul piticului

Bagajul piticului nostru va fi intotdeauna cel mai voluminos. Stim deja cat de repede se murdaresc hainutele de copii, de aceea trebuie sa avem suficiente astfel incat mamicile sa nu fie nevoite sa spele in timpul concediului. Pe langa hainute, trebuie sa luam bineinteles toate cele necesare pentru copil: scutece (care ocupa destul de mult spatiu ), cremele, recipientele de lapte, laptele praf, biberoane si suzete.  Sa nu uitam de borseta cu medicamente. Orice mamica responsabila va avea medicamentele pregatite pentru toate bolile sau incidentele care ar putea aparea pe parcursul celor cateva zile. Daca copilul este inca sugar, scapam de bagajul plin cu jucarii, daca este trecut de 2-3 ani, va trebui sa facem loc si pentru acest bagaj.

Drumul lung si linistit

                Parintii care au deja copii sunt obisnuiti cu drumurile lungi si cu cele 100 de opriri pana la destinatie. De obicei copiii adorm repede pe masina indiferent de momentul zilei, insa este o idee buna sa stabiliti plecarea astfel incat sa coincida cu somnul de seara al copilului tau. In acest sens nu vor mai exista atatea opriri si veti ajunge mult mai repede la destinatie. Stim deja ca legea ne obliga sa fim atenti la confortul si siguranta copiilor si nu este permisa transportare piticilor fara a avea o scoica sau un scaun auto pentru copii. Daca deplasarea are loc pe timpul zilei trebuie sa va  incarcati bateriile cu energie, si sa aveti la indemana destule jucarii cat sa tineti mintea celui mic ocupata.

Probleme majore

                Odata ajunsi la mare, tot ce ne dorim este sa petrecem cat mai mult timp pe plaja la soare. Desi soarele este cel mai bun prieten al nostru oferindu-ne doza zilnica de  vitamina D si de voie buna, tot el este cel care provoca cele mai urate leziuni daca nu sunteti atenti. In acest sens sugeram respecatrea cu strictete a recomandarilor impuse de specialisti cu privire la programul de plaja. Copiii sunt cei mai afectati de razele soarelui avand pielea mai sensibila. Este recomandata folosirea unei creme cu factor de protectie 50 pentru a evita absolut orice problema ( arsuri, insolatie s.a.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.