Sfaturi despre cumpărarea unei mașini rulate

Cumpărarea unei maşini second hand poate fi o alegere inspirată. Când vine vorba de autoturisme rulate, lucrurile sunt delicate. Poţi cumpăra un autoturism excepţional sau dimpotrivă poţi deveni proprietarul unuia cu probleme.

Dacă acorzi atenție unor detalii simple minimizezi riscurile de a fi înşelat şi poți deveni proprietarul unui autovehicul excepţional. https://www.carvertical.com/ro/ este un o unealtă potrivită care îţi uşurează sarcina de a descoperi autoturismul perfect,  însă nu este singura. În rândurile următoare vei descoperi câteva sfaturi care să te ajute să cumperi maşina perfectă.

Cumpără maşini de la dealeri autorizaţi

Dacă ai pregătit bugetul, nu îţi rămâne decât să începi să cauţi maşina perfectă. În cazul maşinilor second hand cel mai indicat este să te orientezi către dealerii autorizaţi. Autoturismele comercializate de aceştia sunt verificate temeinic, înainte de a fi  puse la vânzare. Cei mai mulţi dealeri oferă garanţie de şase luni chiar şi pentru maşinile rulate pe care le comercializează. Deci practic sunt investiţii sigure. În plus ai la dispoziție o varietate mare de modele din care să alegi.

Solicită un raport VIN

Piața liberă este tentantă, cu numeroase oferte, iar autoturismele disponibile sunt mult mai rentabile faţă de cele disponibile în showroom-urile dealerilor. Dacă ai descoperit un autoturism care pare să fie potrivit pentru tine, nu ezită să ceri mai multe detalii. Este indicat să îţi iei şi câteva măsuri de precauţie înainte de a face tranzacţia. Poţi cere proprietarului să îţi furnizeze numărul VIN. În baza acestuia poţi accesa https://myfreevin.com şi poţi solicita un raport complet. Raportul VIN îţi oferă informaţii preţioase cu privire la starea autoturismului. Afli anul de fabricaţie, marca, detalii legate de motorizare, culoare caroseriei, dotări iniţiale.

Un raport VIN complet îţi furnizează şi alte detalii prețioase, legate de starea acesteia, dacă a fost sau nu implicat în accidente, ce tipuri de avarii a suferit, sau dacă figurează ca fiind furată. Mai poţi afla şi detalii legate de starea pieselor, dacă au fost efectuate înlocuiri majore şi chiar numărul de kilometrii reali. Raportul VIN este un instrument care te ajută să faci o investiţie şi să nu te laşi înşelată de persoane rău intenţionate. Dacă proprietarul nu doreşte să îţi furnizeze detalii cu privire la seria şasiului, căuta altă maşină. Cu siguranţă aceea are probleme ce doresc să fie ascunse.

Cere o inspecţie tehnică temeinică înainte de a face tranzacţia

Dacă ai decis care este maşina perfectă pentru tine, ai analizat raportul VIN  şi ai negociat preţul nu ezită să mai faci un ultim pas –  o inspecţie generală. Mergi la un service autorizat şi efectuează o inspecţie generală. Acest pas este unul responsabil şi te poate salva de cheltuieli inutile. Poţi afla dacă maşina necesita investiţii majore sau dacă este suficient să faci schimbul de ulei şi să înlocuieşti consumabilele.

Analizează înainte care sunt cheltuielile pe care trebuie să le faci pentru a pregăti maşina de drum. Pune în balanţă costul şi apoi ia decizia finală. Ţine minte maşina este în multe situaţii o necesitate, caracteristicile acesteia influenţează bugetul familiei. Costurile de întreţinere şi exploatare pot fi ridicate în cazul în care ai făcut o alegere mai puţin inspirată.

Nu uita maşina trebuie să fie sigură pentru tine şi familia ta! Nu cumpără maşina rulată decât dacă nu ai siguranţa că este potrivită pentru tine.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.