Saint-Gobain România își retehnologizează linia de producție a sticlei float din Călărași

Saint-Gobain România își retehnologizează linia de producție a sticlei float din Călărași. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, împreună cu cei doi vicepreședinți, Marian Dinulescu și Valentin Barbu, au participat, ieri, 3 octombrie, la inaugurarea investiției. De asemenea, au luat parte la acest eveniment prefectul județului Călărași, George Iacob, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, dar și ambasadorul Franței în România, Michèle Ramis. În cadrul acestui eveniment, Joana Arreguy, directorul industrial al Saint-Gobain Building Glass România, a fost premiată de către Andre Limon, directorul general al Saint-Gobain Building Glass România, pentru activitatea desfășurată în cadrul acestei companii.

Noua linie are scopul de a prelungi durata de viață a sticlei, crescând performanțele industriale și generând scăderea consumului de energie. Fabrica de la Călărași, creată în anul 2006, reprezintă hub-ul regional care deservește piețele din România și din Balcani. Cei 340 de angajați de la Călărași lucrează alături de alți 1800 care operează în cele 13 situri industriale din țară.

Acest proces de retehnologizare va conduce la o creștere a capacității de producție și la o reducere a consumului de energie cu circa 20%. Echipată cu cele mai inovatoare tehnologii pentru producția sticlei plane și a sticlei speciale cu peliculă magnetronică, fabrica din Călărași, creată în 2006, reprezintă hub-ul regional care deservește piețele din România și din Balcani, furnizând totodată produse unice în portofoliul Saint-Gobain. La fabrica din Călărași activează 340 de angajați.

Prin această investiție, Saint-Gobain își consolidează poziția de lider în regiunea Europei de Sud-Est și de actor principal în sectorul materialelor de construcții.

Despre Saint-Gobain

Saint-Gobain creează, produce și distribuie materiale și soluții care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi. Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice.

Vânzări în valoare de 41.8 miliarde Euro în 2018

Prezență în 68 de țări

Peste 180.000 de angajați

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.