Sablarea – ce este si care sunt domeniile de aplicabilitate?

Cunoasterea inca din faza incipienta a domeniilor de aplicabilitate dar si a tipurilor de lucrari pentru care se adreseaza fiecare procedeu de sablare poate sa faca diferenta.

In special in domeniile de activitate industriale, sablarea este un procedeu esential si foarte util. Asadar, pentru a putea profita de toate avantajele oferite de acest procedeu trebuie sa cunosti toate detaliile importante despre acesta.

Ce este sablarea?

Sablarea reprezinta un procedeu mecanic ce are drept scop indepartarea reziduurilor de pe diferite tipuri de suprafete cu ajutorul unor materiale de sablare abrazive sau neabrazive. Tipurile de materiale utilizate pentru diferite procedee de sablare se decide in functie de rezultatele care se doresc a fi obtinute si in functie de cerintele tehnice ale materialelor care urmeaza sa fie sablate.

Procedeul de sablare se realizeaza cu ajutorul unor echipamente speciale care au in dotare furtune hidraulice care proiecteaza particulele de materiale pe suprafata vizata si le curata eficient.

In Romania, exista numeroase companii care efectueaza lucrari de sablare si colaboreaza cu specialisti din diferite tipuri de industrii si mai exista si companii care furnizeaza atat echipamente cat si materiale pentru sablare.

In special companiile care se afla la inceput de drum si nu au dezvoltat inca afacerea la nivelul in care toate procedurile de prelucrare sa se realizeze intern, pot apela la firme care se ocupa de sablare si alte tipuri de prelucrare. Externalizarea reprezinta una dintre cele mai bune modalitati prin care poti sa castigi timpul necesar pentru dezvoltarea afacerii tale.

Domenii de aplicabilitate a procedurii de sablare

Inca din definitia sablarii putem identifica un prim domeniu de aplicabilitate si anume curatarea diferitelor tipuri de suprafete la un nivel avansat cu ajutorul echipamentelor special concepute pentru acest scop. Sablarea se utilizeaza in domenii industriale si nu numai. Primariile oraselor pot apela la diferite firme care se ocupa de sablarea suprafetelor pentru restaurarea statuilor, mobilierului urban sau cladirilor.

Motivele pentru care se apeleaza la serviciile de sablare pot sa fie foarte variate dar rezultatele sunt intotdeauna eficiente si de durata. Investitia in serviciile de sablare poate insemna echipamente mai curate, masinarii mai bine intretinute, cladiri cu un aspect nou, suprafete pregatite mai eficient pentru revopsire, etc. Acest lucru poate insemna ca echipamentul sau suprafata supusa sablarii sa aiba o durata de viata mai lunga.

Sablarea reprezinta o curatare profesionala foarte eficienta si la indemana dar pentru cele mai bune rezultate este recomandat sa apelezi la profesionisti care pot sa iti puna la dispozitie tot ceea ce este necesar pentru lucrari de calitate. Sablarea se realizeaza cu o serie de materiale specifice care se aleg in functie de rezultatele dorite si de suprafetele care sunt supuse acestui procedeu. Preturile pentru sablare sunt accesibile si calitatea este intotdeauna ireprosabila. Asadar, daca ai in vedere sa cureti diferite tipuri de suprafete cat mai rapid, sablarea reprezinta procedeul cel mai indicat in acest scop.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.