Polițiștii au reținut 87 de permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare

În perioada 15-21 noiembrie a.c., la nivelul județului Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, polițiștii au utilizat și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, 7 de conducere sub influența alcoolului, 3 de conducere fără permis, 1 de conducere sub influența substanțelor psihoactive și 1 la alte infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate 751 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 317 fiind pentru depășirea limitei de viteză, iar ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 87 de permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns