Peste 800 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii, în perioada 13 – 19 august

foto:monitorulvn.ro

În perioada 13 -19 august 2015, poliţiştii din Călăraşi au constatat 25 de infracţiuni, dintre care 17 în flagrant, şi au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 230.000 lei, în cadrul acţiunii Blocada, desfăşurate de Poliţia Română, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur. Acţiunile punctuale vizează prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. La activități participă poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase. Poliţiştii rutieri au reţinut 28 de permise de conducere, dintre care 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 8 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 15 pentru alte fapte. Au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Recomandări ale poliţiştilor pentru conducătorii auto:

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, în condiţiile unui carosabil umed sau sunt semnalate ploi, luaţi în considerare următoarele măsuri:

– Obţineţi cât mai multe informaţii despre condiţiile de deplasare, precum şi despre condiţiile meteo prognozate pentru zona tranzitată!
– Verificaţi funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, acordând o atenţie deosebită sistemului de ventilaţie/dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii!

– Utilizaţi luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, atunci când e cazul! În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

– Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!
– Păstraţi rândul în coloană şi nu vă aventuraţi în efectuarea unor depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, în special în condiţiile de carosabil acoperit cu apă!
– Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi!
– Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune!
– Folosiţi centura de siguranţă!

– Este interzis să conduceţi autovehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.