Peste 100 de tineri și copii beneficiază de serviciile Centrului de plasament „Sfantul Ștefan” Perișoru

Centrul de plasament „Sfântul Ștefan” Perișoru a fost înființat în anul 1976, când se numea Casa copii cu școală generală, în clădirile și terenul donate de proprietarul D. N. Seceleanu, în anul 1927. La vremea respectivă, funcționa aici Școala de agricultură, pentru copiii din regiune, alături de care au fost crescuți și educați 60 de copii orfani din București. Din anul 1998, conform O.U. nr.26 din 1997, Casa de copii s-a separat de școală și a trecut în subordinea D.J.P.D.C. și a Consiliului Județean, primind numele de Centrul de plasament „Sfântul Ștefan”, potrivit DGASAPC Călărași.

Unitatea a beneficiat, începând cu anul 1991, de programul „FIL ROUGE ” derulat de Crucea Roșie Geneva și Fundația PRO VICTIMIS din Elveția.

Programul s-a derulat în două etape urmărind îmbunătățirea condițiilor de creștere și educare ale copiilor, stabilirea unor legături afective între copiii din centru și familii din Elveția, perfecționarea metodică a educatorilor și organizarea vacanțelor copiilor.

Construirea celor 8 vile destinate copiilor a făcut posibilă trecerea de la sistemul de tip internat, la sistemul de tip „familial” de creștere și educare a copiilor. Locaţia, descrierea clădirii, utilizarea spaţiilor, condiţiile materiale oferite beneficiarilor. Centrul de plasament „Sfantul Stefan” este situat în comuna Perisoru, județul Călărași. C.P. Sfântul Ștefan cuprinde:

8 vile pentru copii: 5 cu câte 12 locuri si încă 3 cu câte 16 locuri, fiecare cameră având cate 2-3 locuri. Copiii servesc masa în cadrul vilei, în dotările căreia există aragaz, frigider, veselă, aparatură electrocasnică. Fiecare vilă dispune de spațiu pentru vizionari TV, activități culturale.

104 copii și tineri sunt beneficiarii centrului, cu vârste între 3 si 25 ani, cea mai mare parte dintre ei cu o stare de sănătate bună; există și câțiva copii și tineri cu dizabilități (cu cerificate de handicap). Toţi aceşti copii sunt înscrişi şi frecventează cursurile şcolii de masă beneficiind din partea şcolii, de profesor de sprijin. În timpul anului şcolar, în centru rămân doar şcolarii, ceilalţi locuind în internatele unităţilor de învăţământ unde frecventează. Din totalul de 104 copii şi tineri, doar 10 dintre aceştia nu păstrează deloc legătura cu familia, deoarece părinţii sunt decedaţi sau necunoscuţi.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.