”Ne-am săturat de actuala clasă politică, ne-am săturat ca din patru în patru ani să schimbăm primarul PNL cu primarul PSD și invers”, declară Amelia Giurcan-președinte USR Călărași

 Amelia Giurcan, președinte al USR Călărași, a fost prezentă în studioul Radio Voces Campi în cadrul emisiunii “De toate pentru toți”. Aceasta afirmă că este încrezătoare în șansele de reușită ale partidului pe care îl reprezintă. Iată declarațiile:

Reporter: Mai întâi de toate vreau să vă cunoaștem. Sunteți o femeie antreprenor, vă rog să ne spuneți cum se împacă afacerile cu politica?

A.G: Din ce în ce mai bine în ultimul timp, încercăm să aducem un echilibru și în bussines și în rolul pe care mi l-am asumat de președinte al filialei județene. În ultimul timp tot mai multe femei se implică în viața politică, avem o mulțime de colege și în Călărași și în Oltenița și în comune, care s-au înscris în USR, care sunt mame, sunt soții, sunt antreprenori. În Romania de astăzi nu mai există familiile vechi unde bărbații aduceau bani în casa iar femeia se ocupa de gospodărie și de copii, acum rolurile s-au mai schimbat puțin, femeile și-au asumat și alte lucruri pe lângă viața de familie. Eu cred că este un lucru foarte bun faptul că femeile aduc așa o ușoară prospețime în viața politică, în același timp aduc și un echilibru, este nevoie de femei în politică.

Reporter: Care a fost acel moment care v-a făcut să spuneți “da” politicii ?

A.G: Este deja un stereotip, toata lumea îl folosește dar mie îmi place și îl folosesc și eu. Probabil că dacă actuala clasa politică și actualii guvernanți si-ar fi făcut treaba, USR nu cred că ar fi existat, noi nu am fi intrat în politică. Am intrat în USR în 2018, undeva în luna octombrie. M-am înscris într-o noapte, așa usor deranjată de ce se întâmplă pe scena politică. Îi urmăream de ceva timp pe colegii din USR-PLUS, pe deputații și senatorii noștri care au făcut un scut împotriva PSD-ului nd a fost cazul și cu celebra Ordonanța 13 și cu toate nebuniile care s-au întâmplat în 2018. Mi-a plăcut foarte mult obordarea lor și faptul că erau tineri, proveneau din alte medii, educați, oameni capabili, oameni care demonstraseră ceva, oameni care în momentul în care a fost nevoie ca ei să ia atitudine, au luat atitudine și pur și simplu au stat pe baricade. Așa a început aventura mea în USR Călărași. Am început cu campania “Oameni noi în politică”, am lucrat în campania pentru europarlamentare, a urmat campania pentru alegerile prezidențiale în care m-am implicat cu toate forțele.

Reporter: Cum este văzută femeia politician, cum se poartă oamenii, tratează altfel femeile care fac politică?

A.G: Bine, nu aș putea să spun acum ca eu sunt femeie politician pentru că eu nu am făcut politică, nici nu fac, noi nu facem politică, încercăm să schimbăm ceva, încercăm să învățăm să facem politică, o altfel de politică decât este cea de acum. Am participat la trei campanii de strâns de semnături, inițial oamenii ne vedeau pe stradă și nu erau obișnuiți cu noi să le cerem semnături, ne puneau o mulțime de întrebări, apoi cu timpul s-au obișnuit cu noi pe stradă, deja era o normalitate și pentru ei și pentru noi. Am interacționat foarte bine, oamenii sunt foarte deschiși, chiar își doreau să afle, mulți dintre ei nu știau că există USR Călărași, nu știau nici foarte multe lucruri de USR la nivel național. Am avut foarte multe discuții și în sens bun și în sens mai puțin bun. Mulți sunt pozitivi, alții ne privesc: “a și voi o să ajungeți tot ca și ceilalți”, dar marea majoritate ne-au primit foarte bine, lumea stă de vorbă cu noi chiar cred că le face plăcere, încep natural să îți povestească ce probleme au, ce îi deranjează, ce ar vrea să schimbe, pe mulți dintre ei i-am adus cumva în partid pentru că au dorit să se înscrie.

Reporter: Este un an greu, un an cu două provocări electorale mari. Cum ați reușit să vă organizați până acum ?

A.G: Avem o echipă destul de puternică în momentul de față, încercăm și sunt convinsă că până la sfârșitul lunii viitoare vom acoperi tot județul. Avem foarte multe filiale deschise, foarte mulți oameni au venit în mod natural către noi, și-au dorit să înființeze filiale, și-au dorit candidaturi în comunele lor tot din cauza faptului că sunt nemulțumiți de actualele administrații locale. Suntem acum în campania depunerii candidaturilor interne. Vom avea candidați în toate primăriile, inclusiv în municipiul Călărași, în municipiul Oltenița, în orașul Lehliu, în orașele importante vom avea și candidați la primărie, liste complete de consilieri locali. Până la sfârșitul lunii vom definitiva procesul intern după care vom purta discuții cu colegii din alianță, cu colegii de la PLUS, pentru că și ei fac cam același lucru în perioada asta.

Reporter: Aveți candidați comuni sau există și varianta să aveti candidați fiecare în parte?

A.G: Vom avea candidați comuni în toate comunele. Nu contează cine va candida la primărie, ca este din partea USR sau din partea Plus, important este să avem candidați în toate comunele.

Reporter: Care este profilul de candidat USR pentru a ocupa o funcție de primar sau de președinte de Consiliu Județean?

A.G: Nu am putea spune că avem un profil sau că avem un șablon pe care îl punem oamenilor, nu. Încercăm să aducem în fața cetățenilor o alternativă, să venim cu oameni bine pregătiți, oameni care au demostrat că sunt capabili să conducă și să facă lucruri frumoase. Este foarte important ca oamenii aceștia să fie scoși un pic în fața pentru că toți ne-am săturat de actuala clasă politică, ne-am săturat ca din patru în patru ani să schimbăm primarul PNL cu primarul PSD sau primarul PSD cu primarul PNL, ne dorim oameni noi care să-si pun amprenta pe localitățile lor.

Reporter: Cum vedeti orașul pe viitor? Care sunt proiectele care ar trebui urgent implementate ?

A.G: Dacă ne referim strict la municipiul Călărași, ne dorim pur și simplu normalitate, ne dorim o administrație aplicată către cetățean. Dorim un oraș curat, străzi luminate, un sistem de educație și sănătate modern, un transport în comun ecologic, zone de agrement pentru copii, pentru adulți, proiecte legate de modernizarea orașului și atragerea, bineînțeles, a investitorilor.

Reporter: Considerați că atragerea de fonduri europene ar trebui să fie o prioritate a administrației locale?

A.G: Bineinteles, banii europeni sunt acolo și ne așteaptă. Eu cel puțin am rămas uimită de ce s-a întamplat în Oradea și mi-am dat seama că ce s-a întâmplat acolo se poate întâmpla oriunde doar că ne trebuie, într-adevăr, o echipă de oameni profesioniști și o viziune, nimic mai mult. Oameni care să știe să atragă fonduri, să stie ce să caute, unde să le caute, să împlementeze niște proiecte sustenabile, aplicate orașului și condițiilor din jurul nostru.

Reporter: De ce anume este nevoie pentru ca acest oraș se schimbe ?

A.G: Cred că viziunea ne lipsește. Trebuie schimbată puțin viziunea, trebuie să ne uităm și la celelalte orașe care s-au dezvoltat, care și-au folosit resursele, și-au folosit pozitia geografică si au reușit. Și la noi se poate, avem nevoie de viziune, încredere și dorința de schimbare.

Reporter: Nu o să vă întreb ce scor credeți că o să scoateți dar vreau să știu cum credeți că o să ieșiți din aceaste două tururi de alegeri.

A.G: USR este un partid construit de jos în sus, un partid care reprezintă oamenii din diverse categorii sociale și etni diverse, oameni care au un scop comun, schimbarea actualei clase politice și un act de guvernare transparent. Obiectivul nostru în acest moment este să obținem cât mai multe mandate de consilieri locali și cât mai mulți primari astfel încât să putem să schimbăm administrația locală. În încheiere vreau să le mulțumesc călărășenilor că sunt alături de noi și sper că pe viitor vor rămâne alături de USR PLUS.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.