Mare Plantare în Dragoș Vodă/Va fi înființată o perdea forestieră

Asociația Pădurea Copiilor te invită sâmbătă, 30 martie 2019, să fii alături de peste 500 de voluntari la Marea Plantare din Dragoș Vodă, județul Călărași, pentru a lua pulsul unui eveniment civic de anvergură ce își propune înființarea unei perdele forestiere de protecție pe lângă A2.

Marea Plantare dorește să coalizeze sute de oameni pentru natură și comunitate, fiind al doilea an consecutiv când se organizează un astfel de eveniment de la începerea împăduririlor în 2008. În 2019 ne propunem sa adunăm peste 500 de voluntari pentru a planta împreună 10.000 de puieți în Dragoș Vodă, jud. Călărași.

De ce împădurim lângă A2?

* Terenul din Dragoș Vodă este un teren neproductiv, iar prin împădurire va putea proteja terenurile agricole din vecinătate, ajutându oamenii și natura.

* Perdelele forestiere prezente pe marginea drumurilor reduc viteza vântului cu 50-60%, împiedică răspândirea fumului și protejează împotriva zgomotului produs de mașini.

* Arborii contribuie la reducerea cantității de căldură reținută la nivelul pământului, pădurea reflectând de două ori mai multă radiație solară decât o arătură proaspătă, astfel încât pe parcursul zilei, diferențele între zi-noapte se reduc cu 3-4°C.

* Voluntarii vor vedea cu proprii ochi cum arata pădurea de 8 ha înființată în 2010 de Pădurea Copiilor pe latura sudică a autostrăzii, Marea Plantare continuând inițiativa de împădurire pe latura nordică a căii de comunicație.

Marea Plantare este o inițiativă Pădurea Copiilor ce reflectă grija pentru natură și preocuparea față de schimbările climatice. Implicarea în comunitate, lucrul în echipă și dorința de schimbare sunt valorile principale ale voluntarilor noștri, dornici să pună umărul și cazmaua la o nouă pădure și generează rezultate la nivel personal chiar și pe termen scurt. Pe de alta parte, pădurea are nevoie de decenii sa crească și să-și îndeplinească rolul micro-climatic, însă nevoia de împădurire este atât de mare, încât nu mai avem timp sa lăsam statul sa rezolve problema.” spune dr. Teodora-Alexandra Pălărie, presedintele Asociației.

Anul trecut Marea Plantare a adunat în județul Prahova 550 de voluntari individuali și corporate care și-au dedicat timpul plantării de vlăstari de foioase, au socializat și au petrecut o zi în aer liber alături de echipa Asociației Pădurea Copiilor. Haideți alături de noi să lucrăm la obiectivul măreț de a avea păduri în 100 de comune din zona fostului Codru al Vlăsiei în următorii 10 ani.

Video: https://youtu.be/3nMBo51h7tY

Asociația Pădurea Copiilor a apărut din dorința de a restabili echilibrul micro-climatic în zona de câmpie, zonă puternic vitregită din cauza lipsei pădurilor, dar și de a crea un model de împădurire ușor de replicat în zona de sud a țării. Misiunea Asociației de a realiza păduri în 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia până în 2030 a plecat de la nevoia enormă de pădure nouă. Peste 350.000 de ha de pădure ar trebui realizate pentru a atinge un optim micro-climatic pentru zona de câmpie. Regiunea Sud-Muntenia are 567 de localități răspândite în cele 7 județe ce protejează zona București-Ilfov, asemeni unui scut de protecție împotriva extremelor climatice (seceta și deșertificare, inundații și alunecări de teren, vânturi extreme, diferența de temperatură între zi și noapte de peste 20 de grade Celsius s.a.).

Pădurea Copiilor este un proiect pe termen lung ce a reușit sa readucă la viață prin împădurire peste 64 de hectare de teren degradat pentru care nu existau fonduri publice. Dintre acestea, 21 de hectare se află la stare de masiv (cu arbori de 3-4 metri înălțime).

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.