Lansare de proiect/„Pescuitul- oportunitate turistică transfrontalieră / produs și utilizare sustenabilă a patrimoniului natural și a resurselor”

Astăzi, 31 ianuarie, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Pescuitul- oportunitate turistică transfrontalieră / produs și utilizare sustenabilă a patrimoniului natural și a resurselor”. Fundația ‚,NATURA VIE” Călărași, în calitate de beneficiar lider, a implementat începând cu luna septembrie 2018 proiectul „Pescuitul- oportunitate turistică transfrontalieră / produs și utilizare sustenabilă a patrimoniului natural și a resurselor” RO BG 402. Partenerii în cadrul acestui proiect sunt: Asociația „Se poate”din Roșiori de Vede, jud. Teleorman, Asociația „Clubul de pescuit turistic” din Silistra, Bulgaria, Asociația pentru cooperare și dezvoltare transfrontalieră „Dunărea Dobrogeană” din Silistra, Bulgaria.

Proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni (septembrie 2018- martie 2020) având o valoare totală de 498.151,73 EU, beneficiind de cofinanțare din partea Fondului European de Dezvoltare Regională în procent de 85%. Obiectivul general constă în a face din pescuit o activitate recreativă, promovând totodată patrimoniul cultural tangibil și intangibil precum și patrimoniul natural. Ținând cont de interdicția sezonieră de pescuit între lunile martie-iunie, pescuitul turistic oferă posibilitatea prelungirii sezonului turistic, ceea ce duce la creșterea numărului de turiști și încurajând dezvoltarea economică locală, legată de turism și serviciile conexe acestuia.

Grupul țintă este format din operatorii de turism, asociații de pescari, populația autohtonă, antreprenori interesați și turiști. Activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce în final la creșterea numărului de turiști în zonele vizate și la dezvoltarea economică și socială a zonelor transfrontaliere cuprinse în proiect, prin crearea de noi locuri de muncă, reducerea șomajului, ținând cont permanent de conservarea patrimoniului natural și cultural.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.