La nivel judetean a fost aprobat ,,Planul de masuri pentru prevenirea aparitiei si evolutiei pe teritoriul judetului Calarasi a Influentei aviare”

În data de 7 mai 2021 s-a întrunit Comitetul Național pentru Situații de Urgență – Centrul Național de Combatere a Bolilor pentru adoptarea unor noi măsuri în contextul diagnosticării virusului gripei aviare la păsările dintr-o exploatație comercială de păsări din localitatea Ungheni, județul Mureș.

La nivel judetean, in data de 8.05.2021 in cadrul CLCB Judetean Calarasi prin Hotararea Institutiei Prefectului judetului Calarasi nr 64/8.05.2021 a fost aprobat ,,Planul de masuri pentru prevenirea aparitiei si evolutiei pe teritoriul judetului Calarasi a Influentei aviare „(Gripa aviara). Planul este elaborat in baza precizarilor tehnice dispuse prin Decizia nr. 1 din 07.05.2021 a Centrului Național de Combatere a Bolilor din cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgența si a legislatiei sanitare veterinare in vigoare. În urma ședinței au fost dispuse următoarele măsuri, care se aplică la nivel național pentru o perioadă de 30 de zile:

Suspendarea organizării și desfășurării comerțului ambulant cu păsări;

Suspendarea activităților comerciale cu păsări vii, (de la puii de o zi până la păsările de reformă) pentru toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum și a oricăror altor activități de intermediere în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populației.

Comercializarea va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată prin certificare sanitara veterinara de catre medicul veterinar .Verificarea respectării acestor măsuri se realizează prin acțiuni de control organizate în comun de către inspectorii de specialitate ai DSVSA Calarasi si reprezentantii IPJ calarasi si IJJ Calarasi, inclusiv prin efectuarea de controale în trafic și în Punctele de Trecere a Frontierei de Stat, ce vizează transporturile de păsări vii. Mai multe aflati accesand www.radiovocescampi.ro.

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.