Interviu cu Simona-Maria Vlădica – candidatul PMP pentru Presedinte Consiliu Judetean

Ce v-a determinat sa candidati, avand in vedere complexitatea sarcinii?

Dorinta de a face! Dorinta de a schimba in bine judetul Calarasi! Pentru oameni si de dragul lor am intrat in politica acum cativa ani. Asa ca pentru ei candidez si ma lupt cu toti cei care nu si-au facut treaba pana acum in acest judet, desi au ocupat numeroase functii publice. Eu am o profesie, sunt dascal, predau la Universitate, la Facultatea de Psihologie. Sunt doctor in psihologie. Îmi place mult să relaționez cu oamenii, să le aflu problemele și mai ales să fac tot ce pot pentru a-i ajuta! Totodată, sunt si mediator autorizat si ii ajut astfel pe oameni sa isi gaseasca solutiile la problemele si conflictele pe care le au. Eu sunt un om al solutiilor, nu al problemelor. Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor desarte. Asadar, am servici, nu imi caut de munca, am numeroase proiecte in derulare, am o activitate profesionala intensa, asadar nu aveam timp liber, insa dorinta de a ajuta oamenii a fost mai mare decat orice. Vorba unei prietene: ”Tu esti Simona Vlădica si tu poti orice, doar esti o luptătoare!” Trebuie sa admit ca are dreptate si ca asa este. Ma lupt de cand ma stiu pentru visele si crezurile mele. Iar eu visez ca in urmatorii 4 ani sa avem un judet mult mai dezvoltat, un judet unde calitatea vietii sa creasca simtitor de la un an la altul, un judet in care sa inceapa proiectele serioase, multe si mari, toate concomitent. Crezul meu este ca, prin multa munca putem reusi. S-a pierdut mult prin furaciuni si inactivitate in ultimii 30 de ani. Avem de recuperat, dar o vom face. Eu zic ca e momentul sa ne apucam de treaba! Sunt atatea de facut in acest judet frumos! Tot ce trebuie sa facem toti este sa iesim la vot in singura zi in care noi, toti cetatenii acestui judet, avem puterea: 27 septembrie 2020.
Despre mine va mai pot spune ca sunt si mamă. Am născut si cresc 4 copii, asa că înțeleg mai bine ca oricine problemele tuturor mamelor din acest județ. Mă bucur de susținerea totală a familiei mele de la care învăț zilnic câte ceva, inclusiv politică!
Vorbind putin despre activitatea mea politica, as vrea sa va spun ca de mai bine de un an și jumătate conduc organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară Călărași (PMP), iar după data de 27 septembrie 2020 (ziua alegerilor locale) îmi doresc să conduc și să mă ocup și de administrarea județului Călărași din poziția de Președinte al Consiliului Județean Călărași. A fost o mare onoare, dar şi o mare responsabilitate pentru mine să mă aflu pe locul 5 pe lista pentru alegerile europarlamentare de anul trecut (2019), bucurându-mă astfel de aprecierea și de susținerea colegilor mei de la conducerea acestui partid (PMP).
Completand cele spuse anterior am fost determinată să candidez pentru această funcție pentru că îmi doresc o SCHIMBARE reala si absolut necesara in județul Călărași! Consiliul Judetean Călărași trebuie condus de un om serios setat pe munca nu pe povesti tip can-can, acest judet avand nevoie la conducere de un om al faptelor nu al reclamatiilor si intrigilor de tot felul. Presedintele Consiliului Judetean Calarasi trebuie sa fie cinstit si bine organizat, să îi pese de oameni și să muncească pentru dezvoltarea și prosperitatea acestui județ bogat, dar prost administrat în ultimii 30 de ani. Vreau să sprijinim oamenii harnici, să creștem calitatea vieții din județul Călărași, dar și să-i ajutăm pe cei cu care soarta nu a fost atât de generoasă. Sunt atâtea de facut! E timpul să ne apucăm de treabă. Politica PMP in domeniul muncii este: Cine munceste, trebuie sa aiba mai mult decat cine nu munceste. Eu, Simona-Maria Vlădica, incurajez munca nu lenea, nu hotia, ci munca.
Cine ma cunoaste stie cat de implicata sunt in tot ce fac si cat de mult am ajutat si doresc sa ajut in continuare. Din pozitia de Presedinte al Consiliului Judetean as putea ajuta enorm de mult pentru ca stiu, pot si, mai ales, vreau sa transformam acest judet in bine. Prea multa nepasare si prea multa indiferenta si neimplicare din partea fostilor conducatori ai Consiliului Judetean Calarasi. E timpul sa alegem oameni care au dovedit ca pot si ca vor sa munceasca pentru oameni. E timpul sa spunem STOP intereselor personale si sa ne ocupam de dezvoltarea judetului intr-un ritm mai accelerat, ca prea stam pe loc de atata vreme.

Care ar fi cel mai important proiect pentru Calarasi?
Cel mai important proiect al judetului este cel care are in prim plan omul. Astfel, toate proiectele pe care le-am gândit si prezentat în programul meu politic sunt extrem de importante pentru oameni si pentru dezvoltarea acestui județ. Am scris aceste proiecte ce trebuie facute in acest judet tocmai pentru a putea da socoteala, oricand, oricarui cetatean al judetului, cu privire la stadiul de dezvoltare si implementare al oricarui proiect trecut de mine in programul meu politic. Voi face mentiunea ca sunt singurul candidat la functia de Presedinte al Consiliului Judetean Calarasi care are un program politic. Echipa mea, echipa PMP vine in fata alegatorilor cu programe politice scrise, gandite. Restul contracandidatilor ne spun doar vorbe. Ori vorba zboara, dar scrisul ramane! Asadar, eu vin in fata dvs. cu proiecte concrete, scrise pe hartie, scrise pe pagina mea politica de facebook – Simona Maria Vladica!
Pentru ca la Consiliul Judetean trebuie un conducator bine organizat, am gandit si scris aceste proiecte pe capitole: locuri de muncă, proiecte sociale, dezvoltare prin bani europeni, sănătate, educație, sport, agricultură, drumuri județene, transport, administrație publică și turism.
Vă invit să citiți în întregime programul meu politic, accesând link-ul de mai jos:

Program politic – Simona Vlădica – candidat PMP

Cum credeti ca va evolua relatia cu celelalte partide (consilieri)?

Trebuie sa va spun ca exista viata si dupa alegeri, asta pentru cine vrea sa inteleaga asta! Ca si profesie sunt si mediatoare! Asta inseamna ca am toate calitatile necesare, ca profesionist, pentru a aseza oamenii la masa, pentru a negocia si pentru a gasi impreuna solutiile cele mai potrivite pentru a rezolva orice tip de problema, orice conflict, orice situatie cu care ne vom confrunta la Consiliul Judetean.
Voi face echipa cu toti cei care doresc să muncească la Consiliul Judetean. Consider că trebuie, indiferent de partidul pe care il reprezentam, să ne asezam la masa negocierilor si sa decidem pentru binele cetatenilor. Sunt adepta lucrului in echipa, trebuie sa lucram ca o echipa! Totul in interesul oamenilor!

 Ce prioritate acordati proiectelor in derulare?
Referitor la proiectele aflate deja în derulare, mă gândesc ca în primul rând să fac o analiză minuțioasă a stadiului de execuție și finanțare a acestora, în așa fel încât toate proiectele să fie cât mai urgent finalizate. Concomitent cu acest lucru voi lucra la inițierea noilor proiecte prezentate deja in programul meu politic. Voi depune toată energia pentru inceperea, realizarea și finalizarea tuturor propiectelor propuse în programul meu politic in aceasta campanie.

  Cum vedeti atragerea tinerilor, ce credeti ca ii va tine la Calarasi?
În programul meu politic am un proiect care se adresează în exclusivitate tinerilor: asadar, eu, Simona-Maria Vlădica, militez pentru revigorarea satele prin infiintarea unui program ce va facilita concesionarea către cei care doresc să muncească, dar nu au pământul necesar, a cel puțin 5 ha de teren. Terenul poate fi acordat din disponibilul la nivel local al comisiilor de fond funciar ori din disponibilul de la comisia de fond funciar județean. Eșuarea programului national ”Tânărul Fermier 2020” ne obligă la găsirea unor soluții viabile pentru călărășeni la nivel local.
Mai mult, facem investiții pentru relansarea industriei locale și asigurăm locuri de muncă mai bine plătite pentru călărășenii care vor să muncească în acest județ.
Totodată am în program si derularea unor proiecte sociale, in sensul in care: construim locuințe sociale și ANL în orașul Călărași (200 de locuințe ANL și 300 de locuințe sociale) și în Oltenița (100 de locuințe ANL și 100 de locuințe sociale); oferim sprijin financiar pentru susținerea mamelor care au născut 3 sau mai mulți copii.
De asemenea, prin asigurarea unei infrastructuri corespunzatoare vom crea oportunitati de dezvoltare pentru antreprenorii călărășeni care doresc să înceapă o afacere aici, în județ, astfel incat tinerii sa ramana sa munceasca in orasul lor. Asadar, noi, echipa PMP, ne dorim sa dezvoltam un parc tehnologic în Municipiul Călărași și în Oltenița. Un parc tehnologic înseamnă multe locuri de muncă în: spații de birouri dotate cu tot ce e nevoie pentru desfasurarea oricarei activitati de birou, depozite frigorifice pentru legume și fructe, țesătorii, fabrici de procesare a diferitelor produse, microfabrici, etc. Noi, consilierii judeteni PMP, sprijinim afacerile locale prin taxe mai mici pentru antreprenorii călărășeni în primii 2 ani de functionare.
SUSȚINEM DEZVOLTAREA JUDEȚULUI CU BANI EUROPENI
înființăm la Consiliul Județean o Direcție puternică cu personal bine plătit, specializată EXCLUSIV pe întocmirea documentaţiilor necesare obţinerii fondurilor europene. Această Direcție se va ocupa de: a) scrierea de proiecte europene pentru Consiliul Județean care vor fi dedicate strict dezvoltării județului; b) oferirea serviciilor de consultanță, scriere de proiecte și implicare în implementarea acestora pentru orice cetățean din județul Călărași care dorește să scrie, să depună și să deruleze proiecte cu fonduri europene. Acest serviciu va fi gratuit pentru locuitorii acestui județ. Astfel îi ajutăm pe cetățenii județului Călărași să acceseze toți banii europeni de care au nevoie de la Uniunea Europeană.
Prin aceste cateva proiecte putem atrage tinerii în județul Călărași! Desigur insa ca prin fiecare proiect propus in programul meu politic ma adresez si tinerilor.

Posibilitati de agrement, ce credeti ca poate fi valorificat la Calarasi?
În primul rând imi doresc să introduc județul Călărași într-un circuit turistic internațional, prin valorificarea și promovarea tuturor punctelor de atracție turistică din județ, dar și a tradițiilor și a culturii zonale:
Imi propun sa dezvoltăm agroturismul cu specific rural autohton, iar aici ma refer la mâncarea tradiționala din pește, in special în zonele cu bălți și/sau în zonele cu ieșire la Dunăre. Dezvoltam categoric proiecte pentru conservarea valorilor tradiționale și promovarea meșteșugurilor locale – produsele vor fi vândute turiștilor. De asemenea, promovam proiecte de țesătorie/broderie cămăși tradiționale din in la domiciliu, pentru femeile casnice sau pentru cele care nu se pot deplasa la un loc de muncă – vânzarea produselor la turiști. In mod special ma preocupa redeschiderea/modernizarea/extinderea porturile Călărași și Oltenița atât pentru acostarea vaselor de croazieră, cât și a vaselor comerciale (port de containere) cu susținerea europarlamentarilor PMP prezenți la Bruxelles.

     Cum credeti ca ar trebui atrasi investitorii?
Este foarte important să ne focalizăm pe atragerea de investitori! Cum facem acest lucru? În primul rând îi încurajăm pe cei cu potențial de investiție să vadă în județul nostru oportunitatea de a se implica în proiecte, sa ne perceapa ca fiind oameni seriosi si dornici de dezvoltare. In al doilea rand, nu ii punem pe fuga! Stiti dvs. in judet circula vorba printre oameni ca cei care ar fi dorit sa investeasca in acest judet in ultimii ani au fost primiti cu ostilitate de autoritatile care le-ar fi cerut ”atentii” (ca sa nu zic spaga) ca sa le dea autorizatiile necesare ori documentele de care aveau nevoie ca sa functioneze. Ori, aceste practici trebuie sa inceteze.
Asadar, cel mai important este să am alături de mine oameni de isprava, oameni seriosi si harnici, specialiști care să puna umarul la dezvoltarea judetului. Concret, în acest sens, în programul meu politic se regăsesc următoarele propuneri de proiecte:
– atragem investitori mari în județul Călărași, în vederea construirii de fabrici, acest lucru asigurând locuri de muncă pe termen lung și taxe/impozite ce vor ajunge la bugetul local;
– facem investiții pentru relansarea industriei locale și asigurăm locuri de muncă mai bine plătite pentru călărășenii care vor să muncească în acest județ;
– accesăm bani europeni pentru microfabrici de reciclare ecologică a gunoaielor (zona Călărași, zona Oltenița, Budești, Lehliu-Gară, etc.) care să asigure valorificarea energetică a resturilor menajere pentru a avea astfel combustibil pentru apă caldă/căldură.
Alte preocupari si proiecte importante pe care le am in vedere ar fi: redeschiderea spitalului din orasul Budesti. Desigur, vorbesc despre un spital dotat la standarde de functionare comparabile cu alte spitale ce functioneaza la standarde europene. Mai mult, fiecare comuna din judteul Calarasi trebuie sa aiba un dispensar medical, unde sa functioneze si un punct de prim ajutor, dar si un centru de diagnostic si tratament cu spitalizare de zi. Astfel, vor reduce numarul pacientilor care vor ajunge la spitalele mari, mai ales in contextul noii pandemii. Practic, pacientii care nu necesita trimiterea la un spital, vor putea fi ajutati in cadrul acestor dispensare medicale dotate corespunzator.
Va invit sa ne mobilizam, sa iesim la vot si sa votam pentru progresul acestui judet prin implicarea directa a echipei de consilieri judeteni a PMP.
Votati marul! Votati PMP!
Votati Simona-Maria Vlădica, noul Presedinte al Consiliului Judetean Calarasi!

 

 

– COMANDAT: Partidul Mișcarea Populară (PMP) – Filiala Județeană Călărași
– REALIZAT: SC Romerica International SRL
– CUI: 21200020

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.