Îngrijirea pielii agresate de numeroase spălări, dezinfectări și purtarea de mănuși

 În actualul context de pandemie COVID, spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt între acțiunile cele mai importante pentru a preveni infecția cu coronavirus, ca de altfel și alte viroze respiratorii. Mâinile se spală cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Dacă nu există apă și săpun la îndemână, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Nu doar personalul medical, dar oameni care lucrează acum în numeroase alte domenii sunt nevoiți să aplice o metodă de prevenție suplimentară, purtarea de mănuși. Nu este plăcut să porți ore în șir mănuși de latex, mai cu seamă dacă sunt și pudrate cu talc, ceea ce este un factor alergizant în plus. Mâinile transpiră mult în mănuși și pielea se descuamează și în final va fi tot mai vulnerabilă și mai uscată. De aceea este important ca rutina zilnică a spălării mâinilor să conțină și gesturi de îngrijire și reparare a pielii. Aceasta înseamnă:

• Spălarea pe mâini cu produse mai blânde tip uleiuri de spălare, surgras, syndet. Ele sunt mai puțin agresive cu stratul lipidic fin al pielii decât săpunul, iar spuma lor antrenează în egală măsură murdăria și germenii de pe mâini, atâta timp cât se respectă timpul de 20 de secunde de acțiune.

• După fiecare spălare, aplicarea unei creme hidratante și reparatoare, preferabil din gamele speciale de mâini, pentru că aceste creme sunt de obicei siliconate, nu conțin vaselină și nu lasă pe mâini senzația neplăcută de gras.

• Folosirea cel puțin încă o dată pe zi, înainte de crema de mâini, a unei creme cicatrizante, reparatoare, precum cele a căror denumire începe cu Cica- și Epi-.

• Seara este ideal ca deasupra cicatrizantului fie aplicată și o cremă grasă hidratantă. Dacă apar inflamație și fisuri importante, poate fi nevoie de unguente cu antibiotic și cortizonic, pe care vi le va prescrie, după caz, medicul dermatolog.

Așadar, îngrijirea pielii pentru cei care poartă ore în șir mănuși, dar și pentru cei care se spală și dezinfectează deseori se face cu: un produs de spălare blând, o cremă cicatrizantă, o cremă reparatoare și ideal și o cremă mai grasă care se aplică pe mâini înainte de culcare.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.