Dunărea Călăraşi se va duela cu Hermannstadt, duminică, 2 iunie

Hermannstadt şi Dunărea Călăraşi vor disputa prima finală a supravieţuirii în liga 1 Betano. Cele două viitoare rivale ocupă locurile 6 şi 7 fiind despărţite de un singur punct. Echipa antrenată de Dan Alexa are la îndemână două variante: egalul şi victoria. De partea cealaltă, sibienii sunt obligaţi să câştige dacă vor să mai prindă barajul.

Rivalitatea dintre Dunărea şi Hermannstadt a început în sezonul 2017 – 2018, cele două echipe evoluând atunci în liga a 2-a.

În prima partidă disputată la Sibiu pe 19 august 2017, sibienii s-au impus greu cu 2-1. Răzvan Dâlbea a deschis scorul în minutul 43, însă Dunărea a egalat imediat după pauză, Vali Alexandru transformând o lovitură de la 11 metri. Hermannstadt, nou-promovată atunci în L2 a marcat golul victoriei în al doilea minut al prelungirilor prin fundaşul dreapta Daniel Tătar.

Returul a avut loc pe 25 februarie 2018, Dunărea şi Hermannstadt terminând la egalitate, 0-0. În minutul 15, oaspeţii rataseră o lovitură de la 11 metri. La finalul acelui sezon, ambele echipe au promovat în liga 1, Dunărea ocupând primul loc iar Hermannstadt, poziţia a 2-a. În liga 1 Betano, primul duel a avut loc pe 5 august 2018, la Tg. Mureş. Sibienii au marcat primii prin Ştefan Blănaru, în minutul 24, Dunărea egalând în prelungiri prin Alin Dobrosavlevici.

Cea de-a doua confruntare contând pentru etapa a 16-a a sezonului regulat s-a încheiat cu victoria sibienilor care au marcat golul de 3 puncte în minutul 4 al prelungirilor. Lucian Dumitriu a prins un şut pe care rar îl vezi pe un teren de fotbal, surprinzându-l pe Cezar Lungu, goalkeeperul „galben – albaştrilor”. În acel joc, Cătălin Straton părăsea terenul accidentat, după nici o jumătate de oră de joc fiind faultat de Ştefan Blănaru.

Cele două echipe aveau să prindă până la urmă play – out-ul, prima dispută fiind programată pe 27 aprilie la Călăraşi. De data asta, scorul a fost egal, 0-0. Partida Hermannstadt – Dunărea Călăraşi va avea loc duminică, 2 iunie, ora 18.30 de minute.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.