DSV Călăraşi efectuează controale în pieţe, abatoare şi unităţile de alimentaţie publică

foto: infosc.ro

Pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţii alimentare în această perioadă, când în mod tradiţional, consumul unor alimente de origine animală şi nonanimală creşte considerabil, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi dispune intensificarea controalelor sanitare veterinare premergătoare Sărbătorilor Pascale. Întreg personalul de specialitate instituţiei va participa la acţiuni de control oficial în scopul verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din pieţele agroalimentare, abatoare şi centre de sacrificare cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul şi în unităţile de alimentaţie publică în vederea verificării condiţiilor de igienă, trasabilitatea produselor alimentare specifice şi nu in ultimul rând în târgurile de animale, pentru verificarea trasabilitatea animalelor şi modul de identificare al acestora. Acţiunile de verificare au început în data de 14 aprilie şi se vor încheia pe 3 mai. De asemenea, în această perioadă conducerea DSVSA Calarasi va asigura serviciu permanent la sediul instituţiei, la circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, de luni până duminică, pe baza unui program stabilit şi afişat la sediile respective.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.