Din 15 septembrie se reiau meciurile de handbal

Liga Zimbrilor pornește la drum după 6 luni de pauză forțată și nedorită. Ultimul joc oficial al galben-albastrilor a fost pe 12 martie, meci disputat fără spectatori, așa cum din păcate se vor desfășura și meciurile care urmează. Handbaliștii vor intra în carantină timp de 14 zile înainte de începutul meciurilor, urmând ca primele 3 partide să le dispute la Sfântu Gheorghe, în sistem turneu.

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis luni că primele trei etape din sezonul 2020-2021 se dispută in sistem Turneu. Potrivit Consiliului de Administrație, se aprobă amânarea etapelor 1, 2 și 3 din Liga Zimbrilor din 19.08, 22.08, 29.08 pentru 15, 16, 17 septembrie 2020. În funcție de eventualele modificări în calendarul cupelor europene, ce vor fi anunțate de EHF pe 3 septembrie, va fi stabilit și restul calendarului competițional. FRH a stabilit sancţiuni uriaşe pentru cluburile care nu respectă regulile anti-COVID-19. Astfel, cluburile vor fi obligate să plătească amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei în cazul în care nu sunt respectate regulile COVID-19, de la cele elementare (dezinfectare, purtarea măştii) până la cazurile pozitive din echipă. De asemenea, dacă o echipă are 3 cazuri COVID-19 şi meciul nu se poate disputa din această cauză, formaţia în cauză va pierde cu 0-10 meciul, iar la două astfel de abateri aceasta poate fi exclusă din campionat.

Sala Polivalentă din Sfântu Gheorghe dispune de 3.000 de locuri, sală de antrenament și un mecanism de ultimă generație care permite desfășurarea atât a jocurilor de hockey cât și a celor ce necesită parchet ca și suprafață de joc.

Am revenit cu bine după perioada de inactivitate de 14 zile și ușor, ușor atingem pragul pregătirilor așa cum ne-am propus. Noi ne desfășurăm activitatea normal. Cu răbdare și bun simț se rezolvă toate. Echipa e înscrisă în campionat, ne antrenăm în condițiile impuse de autorități și așteptăm o dată precisă pentru startul de campionat. Ducem lipsa jocurilor amicale și ale întâlnirilor cu suporterii noștri, dar și ale întâlnirilor cu micii handbaliști călărășeni de la Școala de handbal AHC Dunărea Călărași. În privința noilor transferați, despre Alexios Karimpov putem spune că este deja integrat în lot după o săptămână de antrenamente la Călărași, săptămâna aceasta sosește și Amin Yousefinezhad, în timp ce Aleksey Ganchev și Artsem Padasinau mai întârzie câteva zile, fiind condiționați de evoluția pandemiei.”, a declarat Gabriel Armanu, antrenorul echipei.

Liga Zimbrilor – primele 3 etape:

Etapa 1 – 15 septembrie:

CSM Reșița vs CSM Focșani

CSM București vs Divizia A Loc 1

Dobrogea Constanța vs CSM Bacău

Dunărea Călărași vs HC Buzău

Minaur Baia Mare vs CSM Vaslui

Poli Timișoara vs Potaissa Turda

Steaua București vs Divizia A Loc 2

CSM Făgăraș vs Dinamo București

Etapa 2 – 16 septembrie:

CSM Focșani vs Dinamo București

Divizia A Loc 2 vs CSM Făgăraș

Potaissa Turda vs Steaua București

CSM Vaslui vs Poli Timișoara

HC Buzău vs Minaur Baia Mare

CSM Bacău vs Dunărea Călărași

Divizia A Loc 1 vs Dobrogea Constanța

CSM Reșița vs CSM București

Etapa 3 – 17 septembrie:

CSM București vs CSM Focșani

Dobrogea Constanța vs CSM Reșița

Dunărea Călărași vs Divizia A Loc 1

Minaur Baia Mare vs CSM Bacău

Poli Timișoara vs HC Buzău

Steaua București vs CSM Vaslui

CSM Făgăraș vs Potaissa Turda

Dinamo București vs Divizia A Loc 2

La Turneul de promovare participa CSU Suceava, CSM Botoșani, Unirea Sânnicolau Mare și CSM Alexandria. Meciurile se joaca intre 11 si 13 septembrie, sistem fiecare cu fiecare.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.