Cum se pot eficientiza activitățile din cadrul unui depozit fără a investi sume importante de bani

Desi lumea in care traim si tehnologiile pe care le utilizam in mod constant avanseaza intr-un ritm destul de alert, acest lucru nu este intotdeauna suficient pentru a putea fi in totalitate eficienti. Indiferent ca vorbim despre despre persoane fizice sau companii, fiecare dintre noi cautam sa fim cat mai eficienti in activitatile pe care le desfasuram. Daca vorbim despre companiile industriale si in special despre depozite, trebuie sa admitem ca lucrurile sunt putin mai complicate pentru ca eficienta depinde foarte mult de investitiile facute. Nu mai reprezinta vreo noutate faptul ca majoritatea companiilor mici si mari de pretutindeni cauta in permanenta cele mai bune solutii prin care sa eficientizeze cat mai bine activitatile desfasurate. Administrarea unui depozit nu se rezuma doar la depozitarea marfurilor, ci acest lucru presupune simultan si manipularea si transportarea acestora pana la destinatia finala.

Pastrarea calitatii marfurilor din depozite este direct dependenta de modul in care acestea sunt depozitate. Atunci cand vorbim despre eficienta insa, este recomandat sa avem in vedere faptul ca dincolo de manipularea si depozitarea in mod corespunzator a marfurilor, eficienta in mediile industriale depind in prezent de avansarile tehnologice mai mult ca niciodata. Este absolut normal ca uneori lucrurile sa nu se indrepte in directia scontata si sa fim in pana totala de idei despre cum am putea ajunge la o solutie. Astfel, daca iti doresti un plus de eficienta in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor din cadrul depozititului, iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos.

Stabileste cu atentie care trebuie sa fie focusul fiecarei zile!

Multitasking-ul desi poate ca este privit ca un atuu din perspectiva unui angajator, ceea ce multa lume nu stie este faptul ca acesta este un obicei destul rau avand in vedere ca performantele sunt afectate cu aproximativ 40%. Asadar, chiar daca intr-un depozit sunt zeci de activitati care trebuie desfasurate concomitent, este esential ca acest lucru sa nu te puna pe tine sau pe angajatii tai in situatia de a desfasura mai multe activitati simultan, pentru ca performanta nu va fi nicidecum cea scontata.

Investeste constant si chibzuit in tehnologie si in lucrurile de care angajatii tai au nevoie.

Nu mai este vreun secret faptul ca eficienta este strans legata de modul in care alegem sa investim, mai ales in tehnologie. Una dintre caracteristicile de baza ale noilor tehnologii este eficienta, astfel ca atunci cand bugetul iti permite, nu ezita sa investesti in produse care pot eficientiza mult mai bine timpul de lucru al muncitorilor. Indiferent ca este vorba despre manipulatul marfurilor, infoliatul acestora sau orice alta activitate de natura similara, este important ca acestea sa fie desfasurate intr-un mod cat mai eficient. Nu uita insa si de calitatea consumabilelor utilizate in procesul de infoliere si transportare sau de cea a masinilor de ambalare.

Investeste in confortul angajatilor. Tot un aspect important in ceea ce priveste eficientizarea activitatilor din depozite este asigurarea unui grad cat mai ridicat de confort pentru angajati. Daca in sezonul rece vei avea in mod cert nevoie de centrale termice eficiente, in cel cald nu trebuie sa lipseasca sub nicio o forma aparatul de aer conditionat.

Renunta la multitasking.

Este adevarat ca ne dorim sa ducem la bun sfarsit toate sarcinile intr-un timp cat mai scurt, insa uneori este recomandat sa analizam putin lucrurile si sa decidem daca timpul este organizat cat mai eficient. Atunci cand alergam dintr-o parte intr-alta in speranta ca vom duce toate task-urile la bun sfarsit, de cele mai multe ori ne vedem pusi in situatia de a face diferite compromisuri, fara insa a ne atinge toate telurile propuse. Asadar, mai multa organizare cu certitudine este un lucru care poate aduce in timp un rezultat pozitiv.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.