Ce beneficii are ceaiul de cicoare?

Ai incercat vreodata ceaiul de cicoare? Consuma o cana cu ceai de cicoare si bucura-te de cele 5 beneficii ale sale. Daca nu ai baut pana cuma cest ceai, ar trebui sa faci acest lucru. Ceaiul are o nuanta neagra si un gust la fel de bun precum cafeaua. Este utilizat in mod popular ca inlocuitor pentru cafea, pentru ca nu contine cofeina.

Daca ai o afectiune cronica a ficatului sau incerci sa tratezi anumite probleme de sanatatea, incearca ceaiul din radacini de cicoare si vei vedea rezultatele.

Extractele din radacina de cicoare ofera o multime de beneficii pentru sanatate, pentru ca sunt probiotice naturale si protejeaza sistemul digestiv. In plus, ceaiul de cicoare are proprietati anti-fungice, antioxidante si anti-cancerigene.

Despre cicoare

Cicoarea este o planta medicinala folosita si in bucatarie. Frunzele sale sunt similare cu papadia si pot fi excelente in salate.

Contin tiamina, niacina si zinc. De asemenea, cicoarea este o sursa excelenta de vitamine A, C, E si K. Studiile arata ca frunzele de cicoare cresc sensibilitatea la insulina, ceea ce inseamna ca aceasta poate fi o sursa dietetica excelenta pentru diabetici.

5 beneficii ale ceaiului de cicoare

1. Protejeaza ficatul

Un consum regulat de ceai de cicoare protejeaza ficatul si poate trata problemele cronice de la nivelul acestui organ. Bogata in antioxidanti naturali, cicoarea intareste sistemul de aparare al organismului. Extractele de cicoare impiedica deteriorarea celulelor si ajuta la eliminarea substantelor toxice din ficat.

2. Intareste organismul

Consumul de ceai de cicoare este o modalitate foarte buna de combatere a stresului. Ajuta la reducerea stresului, relaxeaza muschii si corpul. Nu contine cofeina, ceea ce inseamna ca este un foarte bun substitut pentru cafea.

3. Trateaza inflamatiile

Pentru ca extractele de radacina de cicoare contin proprietati antiinflamatorii, ceaiul de cicoare este eficient pentru tratarea inflamatiilor, precum si pentru diferite boli comune.

4. Sustine sistemul digestiv

Fibra prebiotica din radacina de cicoare ajuta la combaterea bacteriilor intestinale si protejeaza sistemul digestiv.

Inulina din radacina de cicoare determina, de asemenea, cresterea probioticelor utile in sistemul digestiv. Datorita continutului bogat de fibre sau de inulina, ceaiul de cicoare ajuta in tratatea constipatiei.

5. Prevenirea diabetului

Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Traditionala si Complementara afirma ca un consum regulat de ceai din radacina de cicoare este eficient pentru intarzierea si prevenirea diabetului.

Acest lucru se datoreaza faptului ca extractele de cicoare pot ajuta la imbunatatirea nivelului de proteine ce regleaza nivelul glucozei si descompun acizii grasi. Radacina de cicoare este prajita si extractele obtinute sunt folosite pentru ceaiul de baut.

Bea o cana fierbinte sau calda de ceai de cicoare si bucura-te de gustul sau unic si de aroma sanatoasa.

Contraindicatii

Este important sa retii urmatoarele lucruri:

  • Nu consuma aceasta planta daca esti insarcinata sau daca alaptezi, pentru ca cicoarea poate stimula menstruatia si poate duce la avort
  • Cicoare face parte din familia galbenelelor si margaretelor, asa ca daca esti alergic(a) la aceasta planta, este posibil sa-ti creeze un oarecare disconfort
  • Daca ai probleme de calculi biliari, consulta medicul inainte de a consuma ceaiul de cicoare
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.