Anul acesta IPJ Călăraşi derulează două programe de prevenire a criminalităţii

(Călăraşi) Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi derulează în anul 2012 două programe de prevenire a criminalităţii, respectiv prevenirea furturilor şi prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Poliţiştii, vor face periodic recomandări preventive care vor viza infracţiuni corespunzătoare celor două domenii prioritare, reprezentând un demers de conştientizare şi implicare a cetăţenilor într-un efort de autoprotejare în faţa pericolului infracţional, astfel încât şansele de reuşită ale infractorilor să scadă şi, implicit, să se reducă riscul de victimizare.

Poliţiştii recomandă câteva măsuri simple de prevenire a furturilor din locuinţe care, în primul rând, sunt menite să-l determine pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră şi, în al doilea rând, dacă încearcă să vă spargă locuinţa, această activitate să nu fie o reuşită.  Iată câteva măsuri :

* În cazul apartamentelor situate la parter, unde e posibil accesul prin escaladare, este necesar să vă protejaţi ferestrele cu grilaje.

* Evitaţi să lăsaţi ferestrele deschise, mai ales dacă locuiţi la parter şi nu aveţi montat un grilaj metalic.

* La intrarea în casa scărilor este recomandată montarea unui interfon care limitează accesul persoanelor necunoscute.

* Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scării.

* Dacă sunteţi plecat pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, rugaţi un vecin să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări de plată prinse în uşă sau din cutia poştală, astfel încât să nu vă trădeze absenţa.

* Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă un necunoscut, care pretinde că vine din partea unor societăţi sau regii naţionale (apă, gaze, electricitate), înainte de a pătrunde în locuinţă, solicitaţi-i legitimaţia, ordinul de serviciu şi actul de identitate.

* Evitaţi să oferiţi detalii despre dumneavoastră şi vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care vă abordează în scară sau în faţa blocului.

* Evitaţi să lăsaţi în locuinţă sume importante de bani sau bunuri de valoare în ascunzătorile clasice (şifonier, sub haine etc). (Elena Solomon)

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.