Amenzi în valoare de 10.000 de lei au fost aplicate de inspectorii ITM Călărași

In perioada 15 – 19.06.2020, ITM Cãlãraşi împreună cu structurile locale ale Ministerului de Interme (Inspectoratul de Jandarmi Călăraşi, I.P.J. Călăraşi şi Poliţia Locală), au desfăşurat controale în cadrul Campaniei naţionale, privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale, referitoare la suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă şi a modului de respectare a prevederilor legale, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În acest sens au fost verificate următoarele domenii de activitate: comerţ, agriculturã, restaurante, baruri, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, recuperarea materialelor reciclabile, saloane de înfrumuseţare, transport local persoane, cabinete medicale, alte domenii de activitate.

Ţinând cont de specificul activităţii, următorii agenţi economici (restaurante, hoteluri, pensiuni, cafenele, terase), controalele au fost organizate şi pe perioada de noapte şi weekend. Inspectorii de muncã din cadrul compartimentului relaţii de muncã – au verificat 29 de angajatori şi unul a fost sancţionat. Au fost dispuse 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii de muncã din cadrul compartimentului securitate şi sãnãtate in muncã – au efectuat 24 de controale, 22 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 10000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 38 de mãsuri cu termene precise de rezolvare.

Acţiunile cuprinse în Planul de cadru de control al I.T.M. Călăraşi şi cele care fac parte din campanile de control la nivel naţional, vor continua şi în perioada următoare, atât la nivelul instituţiei cât şi în colaborare interinstituţională.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.