Alegerea unei firme de Web Design

Inainte de a alege o companie de web design, trebuie sa cunosti cateva aspecte legate de activitatea si reputatia agentiei. Fara aceste cunostinte, risti sa alegi o companie nepotrivita si asta ar putea fi o pierdere de timp si bani.

 

Pentru a evita o potentiala greseala, este esential sa cunosti si sa intelegi criteriile importante pe care le vom enumera mai jos. Acestea te vor ajuta sa-ti construiesti afacerea pe noi culmi ale succesului. Si fara ele, risti sa depui eforturi inutile si sa te implici in contracte complicate, birocratie si termene esuate.

Este intotdeauna o idee buna ca primul pas in alegerea unei firme de web design sa fie cercetarea. Efectueaza cautari online pentru a gasi companii din zona ta, daca proximitatea geografica este importanta pentru tine si solicita referinte colegilor profesionisti. In plus, daca exista site-uri web care iti plac, verifica cine le-a construit si adauga compania pe lista ta de potentiali parteneri. Dupa ce alcatuiesti o lista scurta de agentii de proiectare web, urmeaza pasii urmatori pentru o colaborare de succes.

Acceseaza site-urile personale ale agentiilor potentiale

Site-ul pe care o agentie de web design il construieste pentru propria companie este o buna indicatie a stilului de proiectare, a capacitatilor si a expertizei sale tehnologice. Iti place site-ul in general? Are design responsive? Indeplineste standardele tale pentru design estetic si usurinta de utilizare? Este in regula daca designul site-ului nu reflecta exact propriul tau stil. Important este ca site-ul sa fie actualizat si placut vizual, extrem de functional si sa ofere o experienta buna pentru utilizatori.

Experienta utilizatorului este un factor important in designul site-ului

O agentie buna de web design va sti ca experienta utilizatorului se afla in centrul fiecarui site web de succes si te va asigura ca este un sustinator ferm al designului centrat pe utilizator. Cere detalii despre abordarea specifica a companiei, inclusiv metode sau tactici pe care le utilizeaza, pentru a te asigura ca plaseaza experienta utilizatorului in centrul designului web.

Vezi site-urile web pe care le-au construit agentiile de web design

Multe firme de design web vor avea o sectiune de portofoliu pe site-ul lor, astfel incat sa poti vedea cu usurinta cateva exemple din activitatea lor. Site-urile din portofoliu intalnesc asteptarile tale? Au recenzii pozitive din partea clientilor? In plus, daca verifici site-urile construite de firmele de web design iti poti face mai usor o idee despre cum vrei sa arate site-ul firmei tale si ce functii doresti sa includa.

Colaborarea cu o companie de design web care are experienta in domeniul tau poate fi un beneficiu, iar atunci cand vezi alte site-uri pe care agentia le-a construit pentru alti clienti din industria ta, te ajuta sa-ti stabilesti clar asteptarile legate de propriul proiect. In schimb, o companie de web design care nu a mai construit site-uri relationate cu industria ta, nu va fi influentata de proiectele anterioare iar crearea site-ului tau se va baza pe analiza profunda a site-urilor competitorilor. Totusi, daca firma de web design nu are experienta in industria ta, asigura-te ca iti poate arata un portofoliu bogat de site-uri din diverse alte industrii. Nu doresti cu siguranta sa lucrezi cu o firma care se ocupa de o nisa ingusta.

Stabileste o intalnire cu agentiile de web design pentru a vorbi despre proiectul tau

Atunci cand comunici telefonic cu personalul agentiilor de web design, acorda o atentie deosebita modului in care ti se adreseaza. Angajatii firmelor iti pun intrebari despre compania ta si iti cer detalii despre proiect? Iti explica in detaliu in ce consta un proiect de web design si sunt dispusi sa stabileasca o intalnire pentru a discuta mai multe aspecte? Vei alege o companie cu care vei lucra luni intregi, asa ca este foarte importanta chimia dintre voi. Desi persoana care raspunde la telefon s-ar putea sa nu fie cea cu care ajungi sa lucrezi in mod direct, acea persoana inca reflecta personalitatea generala a companiei, deci asigura-te ca esti multumit pe deplin de conversatia telefonica.

Multe companii de design web sunt de fapt reprezentate de un agent care externalizeaza diverse aspecte ale proiectului sau chiar de un grup de freelanceri care vor licita pe portiuni ale proiectului. In aceste cazuri, ar fi destul de dificil sa faci cunostinta cu intreaga echipa, mai ales in cazul in care angajatii lucreaza in sistem remote. Pentru o colaborare de succes, alege o firma care este reprezentata de experti obisnuiti sa lucreze impreuna, care au longevitate in agentie si care vor fi disponibili pe toata durata proiectului.

Sistemul de management de continut (CMS)

Cele mai multe firme de web design sunt specializate intr-una sau doua platforme CMS. Majoritatea site-urilor web sunt construite intr-o platforma open-source, cum ar fi WordPress, dar unele companii de dezvoltare web au propria lor platforma CMS. Fiecare CMS are punctele sale forte si puncte slabe, iar o agentie buna de web design va putea discuta in mod obiectiv fiecare aspect pro si contra pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru afacerea ta.

Ce pasi implica proiectul?

O agentie experimentata de web design va putea parcurge rapid si cuprinzator fiecare etapa a procesului si iti va spune de la inceput cum vor functiona lucrurile si la ce ar trebui sa te astepti. Cu exceptia cazului in care ai deja o idee foarte ferma despre ce va presupune proiectul, agentia de web design nu iti va putea oferi o data exacta de finalizare sau un pret final. In schimb, iti va oferi un pret estimativ si o data aproximativa de finalizare a proiectului, acestea fiind, evident, cat mai aproape de realitate.

Se depun multe eforturi in construirea unui site web, dar la fel de mult efort se depune si in optimizarea site-ului, promovarea, masurarea performantelor sale si imbunatatiri periodice. Cu exceptia cazului in care ai o echipa de marketing digital interna pregatita sa preia fiecare aspect al marketingului odata ce noul site web este finalizat, cauta o firma de web design care sa fie specializata si in marketing digital, astfel incat sa poti fi sigur ca noul site va furniza rezultatele dorite. In mod ideal, echipa agentiei selectate iti face o oferta personalizata daca doresti sa faci ulterior modificari, promovare sau imbunatatiri.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.