Activitățile jandarmilor călărășeni în minivacanța de Rusalii

În acest sfârșit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Călărași și I.S.U. Călărași, vor fi angrenate în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele sportive, cultural-artistice și religioase organizate în zona de responsabilitate.

Astfel, sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 18.00, în zona Stadionului comunal din localitatea Ulmu, jandarmii călărășeni vor asigura ordinea publică la meciul de fotbal dintre echipele ACS Mostiștea Ulmu și AFC Carmen 1937 București, în cadrul barajului de promovare în Liga a 3-a de fotbal.

În aceeași zi, militarii vor avea în vedere desfășurarea în condiții de siguranță pentru participanți, a manifestării cultural artistice ocazionate de sărbătorirea ”Zilei Comunei Mitreni” dar și a evenimentului de prezentrare cai de rasă, organizat în comuna Curcani, Jud. Călărași.

În zilele de 16 și 17 iunie, pe timpul oficierii slujbelor religioase prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, jandarmii vor asigura măsuri specifice de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale în zona lăcașelor de cult din municipiile Călărași și Oltenița.

Totodată, luni, 17 iunie, a.c. jandarmii vor fi prezenți în zona Mănăstirii Libertatea din sat Coslogeni, comuna Dichiseni, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică a credincioșilor care vor participa la ceremoniile religioase ocazionate de sărbătorirea Hramului mănăstirii.

De asemenea, în această perioadă, jandarmii vor fi prezenți în zonele în care se preconizează o prezență mai mare de persoane și vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit astfel de fapte.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Călăraşi recomandă cetăţenilor care vor participa la aceste evenimente, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să se evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase.

Pe această cale Jandarmeria Călărași face apel către cetățeni să apeleze imediat numărul „112 – Serviciul Unic de Urgență” în cazul în care au asistat, au cunoștință ori au fost victime ale unor fapte antisociale.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.