3 Trucuri simple care te pot ajuta să fie mult mai eficient procesul de igienizare al locuinței

Una dintre cele mai comune activitati pe care le desfasuram in cadrul locuintei este reprezentata fara doar si poate de curatenie avand in vedere ca fiecare dintre noi ne dorim o locuinta curata, ordonata si care sa aiba o atmosfera cat mai primitoare. Trebuie insa sa fim onesti cu noi si sa recunoastem ca aceasta activitate nu este una care ne place in mod deosebit, mai ales atunci cand ne gandim la timpul si migala pe care aceasta le presupune. Curatenia insa nu este un lucru important doar din punct de vedere estetic, ci concomitent este necesar sa avem in vedere si aspectul sanatatii. Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca murdaria ascunde in spatele ei numerosi microbi si alergeni, astfel ca in timp acestea pot fi precursoarele unor afectiuni serioase.

De cele mai multe ori, procesul de igienizare al locuintei se transforma intr-o veritablia bataie de cap, pentru rareori avem in vedere sa ne organizam cat mai bine atunci cand desfasuram aceasta activitate. Desi procesul in sine este unul relativ simplu, fara putina organizare, aceasta activitate poate lua o multime de timp, incat vom trai cu impresia ca nu vom mai termina niciodata. In acest sens, am pregatit pentru tine caetva trucuri simple care te vor ajuta sa transformi curatenia intr-o activitate relaxanta si placuta.

Asigura-te ca dispui de produse de curatare de calitate.

O igienizare de succes a locuintei presupune mai inainte de toate, utilizarea unor produse de curatare de calitate. Mai mult decat atat insa, este absolut esential sa utilizam intotdeauna aceste produse de curatare numai pe surafetele pentru care au fost concepute. Spre exemplu, daca dispunem de produse speciale pentru curatarea bucatariei, este esential ca acestea sa fie utilizate numai acolo, nu si in baie sau in alte incaperi ale locuintei. Pe langa rezultatul indoielnic, riscam sa distrugem anumite suprafete mai sensibile.

Organizeaza-ti timpul cat mai bine.

Daca tocmai ai ajuns acasa dupa o zi incarcata de munca si constati ca trebuie igiennizata locuinta, cel mai bine ar fi sa nu faci acest lucru in ziua cu pricina. Organizarea buna reprezinta unul dintre ingredientele secrete ale unui proces de igienizare facut corespunzator. Alege o zi in care sa fii cat mai odihnita si asigura-te ca desfasori toate activitatile specifice intr-o ordine cat mai logica (fie igienizezi fiecare incapere pe rand, fie incepi prin a aspira sau sterge praful in toata locuinta, inainte de a te apuca de altceva).

Nu te lasa distrasa de nimic.

Atunci cand o activitate nu ne place in mod deosebit, este foarte simplu sa ne lasam distrasi de tot soiul de lucruri marunte. Telefonul care suna sau televizorul pornit pe diferite emisiuni reprezinta doar doua dintre cele mai comune astfel de situatii. Atunci cand iti doresti cu orice pret sa fi eficienta in igienizarea locuintei, am putea spune ca este esential sa lasi deoparte toate acele lucruri care te distrag. Poti insa lasa muzica preferata in surdina, lucru care te va ajuta cu certitudine sa transformi curatenia intr-o reala placere.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.