LuKa Modric, noul deținător al Balonului de aur (VIDEO)

S-a încheiat hegemonia ultimilor 10 ani în care doar Messi și Ronaldo și-au împărțit “Balonul de aur”.

Luka Modric este noul deținător al Balonului de Aur, trofeu decernat aseară de France Football la Grand Palais din Paris. Mijlocaşul croat al formaţiei Real Madrid, în vârstă de 33 de ani, devine primul jucător din Croaţia care câştigă acest trofeu. El a câştigat în acest an Liga Campionilor cu Real Madrid şi a fost finalist cu naţionala Croaţiei la Cupa Mondială. 

“Este un sentiment unic! Sunt fericit, mândru și onorat. Am emoții care sunt, pentru moment, greu de descris în cuvinte”, a declarat croatul emoționat. În clasament, Modric a fost urmat de portughezul Cristiano Ronaldo, câştigătorul a cinci trofee Balonul de Aur care a lipsit de la gala de la Paris, din acest an. Locul 3 în clasament a fost atribuit francezului Antoine Griezmann. 

La feminin, norvegianca Ada Hegerberg, de 23 de ani, atacant al echipei Olympique Lyon, cu care a cucerit trei trofee ale Ligii Campionilor, a primit primul Balon de Aur feminin, decernat celei mai bune fotbaliste a anului. Ea a fost votată de jurnalişti, ca şi în cazul Balonului de Aur masculin

Trofeul Raymond Kopa pentru cel mai bun fotbalist sub 21 de ani a fost înmânat francezului Kylian Mbappe.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.